Egypte van A tot Z
     
Alexandrië
Deze stad, genoemd naar de stichter Alexander de Grote, is gesticht in 331 v. C. In deze stad herinnert nog weinig aan die tijd. Vandaag de dag heeft de stad meer het karakter van een drukke badplaats, die vooral in de zomer vanwege het koelere klimaat door veel Egyptenaren wordt gewaardeerd boven het warmere Caïro. U kunt er het Grieks-Romeins museum (voorwerpen uit de periode rond het begin van onze jaartelling), de Kom-al Sjoega (graven uit le en 2e eeuw) en het Amfitheater bezoeken.
 
     
Aswan
Ooit een verkleinde versie van Luxor. Het is de meest zuidelijke stad van Egypte en ze grenst aan het land van de Nubiërs. Een klein paradijs tussen de Nijl en de Rode Zee.
 
     
Caïro
Caïro kent, als hoofdstad van een land met meer dan 65 miljoen inwoners, moderne bouwwerken van staal en beton. En als centrum van fabelachtige beschavingen vooral ook prachtige monumenten, zoals de drie piramides van Cheops, Chefren en Mykerinos - grafmonumenten van de gelijknamige farao's. In Caïro, dat "plaats van de strijd" betekent, hetgeen verwijst naar een oorlog tussen goden, vinden we veel herinneringen aan die goden en godenverering, bijvoorbeeld de Sfinx, een geweldig tempel monument, dat ook wel 'vader van de schrik' wordt genoemd. De wereldberoemde schatten van Toetanchamon in het Egyptisch Museum en al die andere schitterende musea rechtvaardigen alleen al een uitgebreid bezoek aan de stad die evenveel inwoners als Nederland telt, en ook wel 'moeder van de wereld' wordt genoemd.
 
     
Hurghada
Hurghada: van oorsprong een vissersplaatsje, nu een badplaats in opkomst. Aan drie kanten alleen maar woestijn, maar aan de vierde kant diepblauw en kristalhelder: de Rode Zee. Daar ligt Hurghada met zijn karakteristieke langgerekte bebouwing, waar U altijd een stek naar Uw zin vindt. Met zijn overweldigend mooie onderwaterwereld: honderden bontgekleurde vissen en fantastische koraalriffen. (In alle rust te bekijken met de duik- of glasbodemboot.) 365 dagen zonneschijn. Baden onder een strakblauwe hemel aan zachtkorrelige, zachtglooiende stranden. Hier en daar een oase met palmen. De eeuwige woestijnwind lispelt sprookjes in Uw oor. Hurghada, een eldorado voor rustzoekers, zonaanbidders, maar ook een paradijs voor de actieve surfers en duiklustigen.
 
     
Luxor
Luxor was de hoofdstad van Egypte ten tijde van Toetanchamon. Daar ontstond de grootste tempel van Egypte, die van Karnak: door een 3 kilometer lange sfinxenallee verbonden met de tempel van Luxor. Beide tempels waren gewijd aan drie goden: Amon, Mut en Chons. In de Vallei der Koningen is de laatste rustplaats van vele Farao's. Hun echtgenotes en kinderen liggen in de Vallei der Koninginnen. Vooral de graven van Amonherkhepsjef en Khaemaust (zonen van Ramses III) zijn goed bewaard gebleven.
 
     
Ras Mohamed
Een van de mooiste plekken om te duiken bevindt zich niet ver ten zuiden van Sharm el Sheikh: Ras Mohamed. De veelkleurige koralen, zoals ze alleen in de Rode Zee en nergens anders ter wereld te zien zijn, zijn hier op hun best. Er is een ongelofelijke verscheidenheid aan tropische vissen. Inmiddels is Ras Mohamed een natuurreservaat geworden. Dr. Eugenie Clark, een bekende onderwaterpionier, collega van Jacques Cousteau, zei: "Als ik alleen maar een plek op de wereld mocht kiezen om te duiken dan koos ik Ras Mohamed".
 
     
Safaga
Safaga ligt op ongeveer 60 km ten zuiden van Hurghada. Het staat bekend als een van de mooiste en beste plaatsen om te surfen. Qua natuur en ligging wordt Safaga meestal in een adem genoemd met Hurghada. Ook hier is de onderwaterwereld al snorkelend of met de glasbodemboot te bekijken, ook hier kan eindeloos worden geluierd of kunnen excursies worden gemaakt. De veilige ligging in een grote bocht van de kust met een altijd aanwezige constante side-shore wind maakt het tot de ideale plek voor surfers.
 
     
Sharm el Sheikh
Een geweldig gezicht zoals Sharm el Sheikh daar ligt tegen de achtergrond van het majestueuze Sinaïgebergte, op de zuidelijke punt van de Sinaï. Schuin gelegen tegenover Hurghada, met daar tussenin de Rode Zee. Het water is aangenaam warm. Voor duikers een onderwaterdroomlandschap. Kilometerslange stranden. De hotels direct gelegen aan een schitterende beschutte baai. Voor de actieven zijn er safari's in de woestijn, excursies naar bijvoorbeeld het St. Catherine klooster, de Mozesberg en Eilat. Maar ook luieren, in het water dobberen of op het strand alleen maar naar de golven luisteren.
 
 
 
 
 
   
 
Auteursercht (c) 2019 Farao's Reizen B.V. alle rechten voorbehouden. Webdesign by MRCO