Libanon

     
Officieel de Republiek Libanon, is een klein land gelegen aan de uiterste oostkust van de Middellandse Zee. In het zuiden grenst het aan IsraŽl en in het oosten en noorden aan SyriŽ.De LibanoncederLibanon grenst in het westen aan de Middellandse Zee met een kustlijn van 225 km.

Ten noorden en oosten van het land ligt SyriŽ (grenslijn 375 km) en ten zuiden grenst het aan IsraŽl (grenslijn 79 km).Parallel met de vlakke kuststrook loopt het Libanongebergte. De oostgrens met SyriŽ wordt gemarkeerd door het gebergte van de Anti-Libanon.

Het woord Libanon (ook "Loubnan" of "Lebnan") komt van het Aramese woord laban wat 'wit' betekent, een verwijzing naar de besneeuwde pieken van de Libanonberg. Tussen de twee gebergtes loopt de Bekavallei. Het land heeft door zijn hoge bergen geen gebrek aan water. De belangrijkste rivieren zijn de Litani en de Orontes (of Asi).

De hoogste berg van Libanon is de Qurnat as Sawdaí 3088m hoog. Al sinds de tijden van de PhoeniciŽrs is Libanon een belangrijke leverancier van hout. De Libanonceder is nog steeds het symbool van het land en is opgenomen in de vlag van Libanon. De ceders zijn thans (gezien hun geringe aantal) beschermd en mogen niet meergekapt worden.
 


     
lebanon Programma's
 
Acht dagen door de mooiste valleien en steden van Libanon
De landschappen staan er vol mee. U kunt hier prachtige ruÔnes, enorme rotsen en vele andere hoogtepunten bezoeken. U kunt kennismaken met de verschillende eeuwenoude culturen die zich hier ooit hebben gevestigd. U zult een fantastische indruk overhouden aan de bevolking, de natuur en de prachtige bezienswaardigheden.
    Meer Tour Informatie
 
 
 
 
 
   
 
Auteursercht (c) 2019 Farao's Reizen B.V. alle rechten voorbehouden. Webdesign by MRCO