Het sprookje van Duizend en één Nacht (8 daagse rondreis)

 
De bekende, en o zo aantrekkelijke ingrediënten voor een geslaagde vakantie, zoals het hele jaar een heerlijk briesje in combinatie met een hart en leden verwarmende zon, oneindige blauw/groene zeeën, sierlijke berglandschappen met adembenemende vergezichten en oogverblindende zonsondergangen kennen we en wensen we als bereisde globetrotters.

In al deze zaken zult U niet teleurgesteld worden. Natuurlijk heeft Oman meer te bieden. Wat komt er in U op als U denkt aan het sprookje van Duizend en één Nacht? Voor diegenen die dan diep in het geheugen moeten graven zou een reis naar Oman een ware opfrisbeurt zijn. Kleurrijke "souqs" (markten), zeer vriendelijke inwoners die leven volgens de islamitische traditie, waar gastvrijheid en respect voor familie en vreemdelingen hoog in het vaandel staan.

Avonden met schitterende sterrenhemels, slapen bij oases, rijden op een kameel, duiken of snorkelen en voor wie het mondaine uitgaansleven zoekt is er nog het indrukwekkende Muscat. U zult zich hier absoluut niet vervelen. De verwende reiziger die zoekt naar een heuse oase zal het vinden in Oman. Ervaar het zelf!
 
Dag 1: Amsterdam - Muscat
U vliegt van Amsterdam naar Muscat. Na aankomst wordt U door onze lokale, Engelssprekende vertegenwoordiger op de luchthaven opgewacht en naar Uw hotel gebracht. Overnachting in Muscat.
 
Dag 2: Muscat
Vandaag kant U rustig bijkomen van de nachtelijke vlucht en zelf de stad vast een beetje verkennen. De stad Muscat ligt aan de Golf van Oman. Wandelt U alvast eens over de vismarkt en door de oude typisch Arabische 'Muttrah Souq'. U proeft dan meteen de typisch oosterse sfeer van Oman. Overnachting in Muscat.
 
Dag 3: Muscat
Na het ontbijt maken we onder leiding van een Engelstalige gids een stadstour. U zult een stukje geschiedenis te zien krijgen en U wordt wegwijs gemaakt in de cultuur. Het belangrijkste museum van Oman wordt bezocht, het 'Natural History Museum'. Ook aan het 'Al Alam Paleis', de woning van de huidige Satan Qaboos Bin Said, brengen we een bezoek, evenals aan de twee forten aan weerszijden van het paleis: deze stammen nog uit het Portugese verleden (l6de eeuw).

Vanaf de forten heeft U een magnifiek uitzicht over de ruige, donkerbruine bergruggen, die het geheel een bijzonder karakter geven. Vandaag zullen we onder leiding van de gids ook de vismarkt en de Muttrah Souq bezoeken. Hij kan U de beste plaatsjes laten zien en wellicht advies geven over wat leuke souvenirs!. 's Middags bent U vrij. Overnachting in Muscat.

 
Dag 4: Nizwa - Jabrin en Bahla
We vertrekken 's morgens vroeg naar Nizwa, de oude hoofdstad van Oman. Zeer dominant aanwezig is hier het oude fort (ca. 300 jaar oud). Zeer bijzonder aan het fort zijn de enorme houten deuren met prachtig houtsnijwerk. Nizwa staat vooral bekend om de zilver- en kopersouq. U kunt hier dan ook naar hartelust Uw slag slaan! Veel ambachtslieden bieden hier hun handgemaakte waren aan, een mooi souvenir voor thuis? Na Nizwa vervolgen we onze weg naar Jabrin.

We bezoeken hier het 17de-eeuwse kasteel. Dit kasteel met prachtige houten toegangsdeuren met fraai houtsnijwerk en sierlijke tralievensters is een pittoresk geheel. Op weg naar Muscat maken we een tussenstop in Bahla om het imposante fort, dat op de lijst van de UNESCO staat als een van 's werelds culturele erfgoederen, te bezoeken. Het imposante fort heeft 15 poorten, 132 wachttorens en wordt omgeven door 12 km muur.

Ook staat Bahla bekend vanwege het traditionele pottenbakkersambacht. U vindt hier mooie kruiken en vazen, deze worden allemaal aangeboden in de pottenbakkerssouq. Na Bahla rijden we terug naar Muscat. Uiteraard heeft U tussendoor ruim de tijd gehad om te lunchen. Overnachting in Muscat.
 

Dag 5: Barka - Nakhl - Rustaq
Na het ontbijt vertrekken we naar het vissersstadje Barka. We nemen hier een kijkje op de vismarkt waar een wereld voor U open zal gaan, gezien de grote variëteit aan vis hier. Tussen Nizwa en Muscat liggen twee mooie vestingstadjes, Nakhl en Rustaq. Nakhl is een oase in een zeer droog gebied. Men beeft hier een op zeer ingenieuze wijze aangelegd traditioneel systeem van falajes, een zeer efficiënte wijze van irrigatie waardoor er voldoende drinkwater is.

Rustaq is een levendig stadje met twee imposante forten uit de Portugese tijd. Vooral de natuur rond deze twee stadjes is werkelijk adembenemend en bestaat uit dadelpalmplantages, diepe wadi's, nauwe kloven, bergruggen in combinatie met de zee! Onderweg zullen we stoppen in Al Sawadi Resort, waar U de lunch kunt gebruiken en heerlijk kunt zwemmen. Overnachting in Muscat.

 
Dag 6 en 7: Muscat
Na alle opgedane indrukken kunt U de komende dagen naar eigen inzicht invullen. U kunt relaxen of overwegen om nog enkele excursies te maken. U overnacht nog twee keer in Muscat.
 
Dag 8: Muscat - Amsterdam
Vanuit Uw hotel wordt U opgehaald en naar de luchthaven van Muscat gebracht voor Uw retourvlucht naar Amsterdam.
 
Inclusief
  • Retourvlucht Amsterdam – Muscat
  • 7 hotelovernachtingen in Muscat, op basis van een 2 pers. kamer, logies en ontbijt
  • Alle transfers
  • Excursies, zoals omschreven
  • Engelstalige reisleiding
 
Exclusief
  • Luchthavenbelasting
  • Visum
  • Verzekeringen
  • Fooien
  • Individuele excursies
 
Nuttige tips en informatie:

Paspoort en visum
Uw paspoort dient na terugkeer in Nederland nog zes maanden geldig te zijn. Het visum kunt U bij de Ambassade van het Sultanaat Oman in Den Haag krijgen. Dit kan, mits tijdig, ook door ons reisbureau geregeld worden.

euro
De Oman Riyal (OMR) is plm. Euro 2.00 waard en is onderverdeeld in 1000 baiza. euro zijn slecht inwisselbaar.

Klimaat
Het woestijnklimaat betekent dat het gedurende het gehele jaar warm en zonnig is met in de zomermaanden temperaturen boven de 40 C. In de andere maanden is het wat koeler met temperaturen tussen de 25 en 30 C.

 

CATEGORY

01.02.13 - 22.03.13

23.03.13 - 07.04.13

08.04.13 - 30.04.13

P/P in DBL

SGL sppl

P/P in DBL

SGL sppl

P/P in DBL

SGL sppl

4*

1112 Euro

300 Euro

1334 Euro

300 Euro

1112 Euro

300 Euro

 
  Boek Nu      
 
 
 
 
 
   
 
Auteursercht (c) 2018 Farao's Reizen B.V. alle rechten voorbehouden. Webdesign by MRCO